"Ik laat kinderen de oplossing in zichzelf zoeken."

Culinaire Kindercoaching

Soms zitten onze kinderen met vragen of problemen waar wij als ouders even geen raad mee weten. Ze zijn bang, boos of heel verdrietig, hebben weinig zelfvertrouwen, piekeren veel of slapen slecht. Om achter de oorzaak te komen is het dan soms fijn om de begeleiding van een kindercoach in te schakelen. Als culinair kindercoach ga ik samen met je kind al kokend aan de slag. Ik laat kinderen proeven en ruiken, combineer smaken, verwarm of koel producten om de geur of smaak te laten veranderen. Het blijft fascinerend om te zien hoe kinderen – hoe jong ze ook zijn - vanuit hun puurheid heel goed smaken en geuren kunnen associëren met hoe ze zich op dat moment voelen.

De oplossing in zichzelf zoeken
Het is belangrijk dat je kind tijdens de begeleiding – afhankelijk van zijn of haar leeftijd - gestimuleerd wordt om de oplossing in zichzelf te zoeken. Ik bied je kind en jou een steuntje in de rug, zodat je kind zelfstandig en zelfverzekerd verder kan en jij je geholpen voelt bij je opvoedingsvraagstuk.

Maar wat schort er nou an?

Er zijn zo veel redenen te bedenken waarom je kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Maar wat schort er nou echt an? Zo maar wat voorbeelden:

  • Je kind zit nog erg met je scheiding in zijn maag

  • Je kind heeft het overlijden van een dierbare nog niet goed verwerkt

  • Het gaat gewoon niet lekker op school

  • Je kind kan het tempo op school niet bij houden

  • Je kind heeft moeite met plannen en organiseren van zijn huiswerk

  • Je kind wordt gepest en heeft weinig vriendjes

  • Je kind heeft weinig zelfvertrouwen of een negatief zelfbeeld.

Wachtlijsten

Op dit moment zijn er voor mijn begeleiding GEEN wachtlijsten. Ik kan dus snel met je kind aan de slag. (datum: 23-1-2019)

Kindinpraktijk

'Wat schort er an' is onderdeel van coörperatie "Kind in Praktijk'. Kindinpraktijk is een coöperatie van vijf zelfstandig gevestigde jeugdhulp-aanbieders. Met elkaar bieden we een breed scala aan hulp voor kinderen, jongeren en hun ouders. De kennis en ervaring die we tijdens onze loopbanen hebben opgedaan hebben we gebundeld, met als doel om goede hulp te bieden, op maat gemaakt, zonder ingewikkelde verwijzingen en kastje-muur toestanden. En dat tegen een concurrerend tarief, zodat verwijzers en cliënten de keuzemogelijkheid hebben tussen zorg van een grote zorgaanbieder en zorg op maat. Waar nodig en mogelijk vernieuwen we onze zorg. Methodes die hun nut hebben bewezen houden we in ere.